Als we het toch over verpakkingen en flauwekul hebben: de van AH opvolgmelk (yup, wederom babyvoeding).
1 | Was uw handen en maak de fles en speen goed schoon. Skip, tenzij je daarvoor in de stront hebt zitten roeren. Het gaat hier wel om baby's van 6 maanden en ouder, die dus de hele dag over de vloer kruipen, en het speelgoed van hun broertje aflikken. |
2 | Kook het water en laat dit tot handwarm afkoelen (37°C). Skip. Weet je wel hoe lang dat duurt!? Dat kind heeft nu honger, en hé, zelfs wij hebben tegenwoordig een magnetron (zie ingelast punt 5,5). |
3 | Schep het poeder in het maatschepje en strijk het af met de achterkant van een schoon mes. Scheppen, kop er af schudden, klaar. Alsof je net, met behulp van die opgedrukte schaalverdeling, precies het juiste aantal milliliter water in die fles hebt gekregen. |
4 | Strooi het aantal voorgeschreven schepjes in de fles. |
5 | Draai de dop op de fles [niet vergeten; red]. Schud totdat het poeder is opgelost. Schud eerst een beetje horizontaal (alsof je wijn gaat proeven), om te voorkomen dat je met de eerste schudbeweging al het poeder in de speen torpedeert. |
5,5 | Magnetron, standje max, 40 seconde voor 150ml (YMMV). Overige hoeveelheden naar rato. |
6 | Controleer altijd de temperatuur van de voeding op de binnenkant van uw pols. Doe dit de eerste keer, en onthoud daarna de instelling van de magnetron, succes verzekerd. |
Rob, zondag 17 mei 2009, 8:50 |